Zihinsel Engelliler Destek Eğitim Programı

Zihinsel yetersizliği olan birey, zihinsel işlevler bakımından ortalamanın iki standart sapma altına farklılık gösteren, buna bağlı olarak kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde eksiklikleri ya da sınırlılıkları olan, bu özellikleri 18 yaşından önceki gelişim döneminde ortaya çıkan ve özel eğitim ile destek eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan bireydir.

Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan bireyler; zihinsel işlevler ile kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde hafif düzeydeki yetersizliği nedeniyle özel eğitim ile destek eğitim hizmetlerine sınırlı düzeyde ihtiyaç duyan bireylerdir.

Orta düzeyde zihinsel yetersizliği olan bireyler; zihinsel işlevler ile kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerindeki sınırlılık nedeniyle temel akademik, günlük yaşam ve iş becerilerinin kazanılmasında özel eğitim ile destek eğitim hizmetlerine yoğun şekilde ihtiyaç duyan bireylerdir.

Ağır düzeyde zihinsel yetersizliği olan bireyler; zihinsel işlevler ile kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerindeki eksikleri nedeniyle öz bakım becerilerinin öğretimi de dahil olmak üzere yaşam boyu süren, yaşamın her alanında tutarlı ve yoğun özel eğitim ve destek eğitim hizmetine ihtiyacına olan bireylerdir.

Zihinsel yetersizliği olan bireylerin dikkat, bellek, öğrenme, dil gelişimi, akademik beceri, sosyal gelişim ve psikomotor gelişim gibi alanlarda desteğe ihtiyaçları bulunmaktadır.

DUYURU !!!

ÖĞRETİLEBİLİR ÇOCUKLARI KORUMA DERNEĞİ 10.10.2023 TARİHLİ 2023/10 YÖNETİM KURULU KARARI İLE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI İLANIDIR !!

Derneğimizin olağanüstü Genel Kurulu 12.11.2023 Pazar günü Saat 12:00’de Yenibatı mah. 2386.Cad. NO:24 numaralı Dernek binamızda ,çoğunluk sağlanmadığı takdirde 19.11.2023 Pazar günü aynı saatte ve aynı adreste aşağıdaki gündem ile toplanmasına;

GÜNDEM

1-Açılış konuşması (Başkan)

2-Divan seçimi – saygı duruşu ve İstiklal Marşı

3-Hertürlü gayrimenkul alımı ve satımı,taşıt alımı ve satımı,borç para alma ve ödeme konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi